Birdspace este despre o populație de păsări și nevoile acestora legate de spațiu (corvide, porumbei - domestici și sălbatici, păsări de talie mică, păsări de curte, păsărele exotice).

Păsările sunt recuperate sau în recuperare în urma a diverse probleme (boli, accidentări, atacuri, otrăviri). Populația este în continuă schimbare, prin venirea a noi indivizi și eliberarea păsărilor sălbatice; raportul intrări-ieșiri e mult înclinat spre intrări, fiindcă păsările neeliberabile din cauza handicapurilor nu sunt eutanasiate, sunt îngrijite pe viață. De asemenea, cu excepția păsărilor de baltă, eliberările se fac chiar în incinta adăpostului, iar unele corvide (ciori de semănătură, ciori grive, stăncuțe, coțofene, gaițe), vrăbiile, graurii, mierlele și majoritatea porumbeilor aleg să rămână în adăpost sau prin împrejurimi. Astfel, ca și populația de păsări, spațiile și nevoile legate de spațiu se schimbă frecvent.

gaițe, juvenili

Îngrijirea intensivă a păsărilor a început în anul 2008, în Timișoara. Din diverse motive însă, păsările (cele domestice și cele cu dizabilități) au fost nevoite să suporte mai multe relocări, astfel au locuit consecutiv în Zona Soarelui, Zona Lipovei, Ghiroda, Urseni, cartier Giroc, Dudeștii Noi, Ronaț (2008-2015), zona Badea Cârțan (2015-2018). În cele mai multe locații, spațiile erau dezafectate și nepotrivite. Din 2018 păsările s-au mutat pe câmp, într-un adăpost improvizat, în afara localității, pe lângă Calea Urseni. Aceasta ar fi penultima mutare, locația finală se vrea a fi un parc/sanctuar.

cocoș, Răzvănel
porumbiță
ciori de semănătură, adulte
ciori de semănătură, juvenili
porumbel gulerat și vrabie de casă, pui
porumbei domestici, vrabie de câmp și vrabie de casă, puiuți
porumbei domestici, pui
mierlă și grauri, juvenili
mărăcinar negru, juvenil

În fotografii apar păsări eliberate sau păsări aflate încă sub îngrijire, dar stabilizate.