Birdspace este despre o populație de păsări și nevoile acestora legate de spațiu (corvide, porumbei - domestici și sălbatici, păsări de talie mică, păsări de curte, păsărele exotice).

Păsările sunt recuperate sau în recuperare în urma a diverse probleme (boli, accidentări, atacuri). Populația este în continuă schimbare, prin venirea a noi indivizi și eliberarea păsărilor sălbatice; raportul intrări-ieșiri e mult înclinat spre intrări, fiindcă păsările neeliberabile din cauza handicapurilor nu sunt eutanasiate, sunt îngrijite pe viață. Ca și populația de păsări, spațiile și nevoile legate de spațiu se schimbă frecvent.

Îngrijirea intensivă a păsărilor a început în anul 2008, în Timișoara. Din diverse motive însă, păsările au fost nevoite să suporte mai multe relocări, astfel au locuit consecutiv în Zona Soarelui, Zona Lipovei, Ghiroda, Urseni, cartier Giroc, Dudeștii Noi, Ronaț (2008-2015), zona Badea Cârțan (2015-2018). În cele mai multe locații spațiile erau dezafectate și nepotrivite. Din 2018 păsările s-au mutat pe câmp într-un adăpost improvizat, în afara localității. Aceasta ar fi penultima mutare, locația finală se vrea a fi un parc/sanctuar.

Birdspace
Galeria Birdspace